Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek
Kroki postępowania
Ciasto utrzymuje świeżość ,w chłodnym miejscu przez kilka dni,nadaje się do zamrożenia.
mąka | 50 dkg |
margaryna | 7 dkg |
miód | 3 łyżki |
śmietana 18-procentowa | 3 łyżki |
jajko | 3 szt. |
cukier | 10 łyżek |
masa | |
mleko | 1,5 szklanki |
grysik | 3 łyżki |
cukier | 10 łyżek |
masło | 25 dkg |
orzechy włoskie | 10 mielone |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: