Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło orzechowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Masło orzechowe

Kroki postępowania

1
Orzechy obieramy z łupinek i skórek. Na patelni podgrzewamy oliwę.
Krok 1 - Masło orzechowe foto
2
Prażymy orzechy.
Krok 2 - Masło orzechowe foto
3
Orzechy przekładamy do malaksera. Dokładnie przez ok 10 min wszystko mixujemy, aż powstanie jednolita masa. Całość dosalamy wedle gustu i przelewamy do słoika. Słoik może stać w lodówce ok. 1 miesiąca.
Krok 3 - Masło orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 08.06.2013 21:40
chętnie bym spróbowała takiego masła
IwonaDD 08.06.2013 10:59
fajny domowy sposób na pyszne masło orzechowe
leonowie 08.06.2013 10:15
bardzo fajy pomysł, jeszcze nie widziałam takiego przepisu:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak