Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko bardzo smakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
kiełbasa wiejska ok 15- 20 dag
jajko 3-4 szt
cebula 1/2 szt
natka pietruszki 1 pęczek mały
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko bardzo smakowe

Masło wyjąc z lodówki żeby zmiękło. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobniutko pokroić. Tak samo pokroić wędlinę. Natkę pietruszki i cebulę też drobniutko pokroić (można zmielić albo ściąć blenderem ale my lubimy krojone).
Z połową masła ucieramy pietruszkę i cebulę. Dodajemy resztę masła, wędlinę i jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smarujemy kromki chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.04.2017 22:30
dziękuję:)
Ania321 26.04.2017 21:48
Smaczne smarowidło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak