Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa serowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 10 dag
ser w wiaderku 1 kg
cukier 1 szklanka
jaja 5 sztuk
sól szczypta
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Masa serowa

Kroki postępowania

1
do miski wkładamy ser z wiaderka, cukier
Krok 1 - Masa serowa foto
2
Dodajemy rodzynki, ja masło starłam na tarce gdyż było twarde.Dodajemy cukier, cukier waniliowy, budnie, żółtka jaj. Mieszamy. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę.
Krok 2 - Masa serowa foto
3
Dodajemy do masy białka i delikatnie mieszamy aby piana nasza połaczyła się z masą. Gotowe:)
Krok 3 - Masa serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.12.2012 03:19
mniam mniam :) pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak