Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane zielone szparagi z marchewką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
marchew 500 g (młoda)
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
ocet winny 4 łyżki
musztarda dijon 2 łyżki
oliwa 8 łyżek
trybula posiekana 8 łyżek
płatki migdałowe 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane zielone szparagi z marchewką

Szparagi umyłem, zdrewniałe końce odkroiłem. Marchewkę oczyściłem i obrałem. W 2 litrach wody zagotowałem z 2 łyżeczkami soli i masłem. Gotowałem w niej warzywa na półtwardo ok. 12 minut. Na średnim ogniu. Następnie osączyłem. Jajko ugotowałem na twardo.
Marynata : ocet, musztardę, sól, pieprz wymieszałem z oliwą i 5 łyżkami wywaru z jarzyn. Dodałem trybulę. Marynatą zalałem jarzyny i odstawiłem na 2 godziny.
Jajko obrałem , drobno posiekałem i posypałem nim warzywa. Przed podaniem posypałem płatkami migdałów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.05.2015 18:51
ciekawy przepis
Ola1young 01.05.2015 11:12
bardzo apetyczne danie
Kolorowa 30.04.2015 20:33
fajny przepis ;)
Stenka 30.04.2015 18:35
ciekawy przepis
Ola1984 30.04.2015 18:22
Zdecydowanie moje smaki :)
Futka 30.04.2015 15:23
Boska propozycja :) Same pyszności :)
luna76 30.04.2015 13:46
Ale pyszności!!! :)
olkaaa 30.04.2015 13:40
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak