Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1/2 kg
ocet 10 % 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
woda 2 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 10 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Grzyby należy oczyścić i pokroić na mniejsze części. Do wrzącej wody wlewamy ocet, dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, gorczycę oraz listki laurowe i ziele angielskie oraz sól. Wrzucamy grzyby i gotujemy przez około 10-15 minut. Po upływie tego czasu wyławiamy grzyby, cebulę, listki i ziele i układamy w słoiczkach.Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem. Nie trzeba już pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 30.12.2013 22:06
Marynowane grzybki, pychotki, jutro się przydadzą!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak