Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki 1/2 kg
cebula 1 szt
woda 1 szkl
ocet 12 szkl
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Kroki postępowania

1
Grzyby czyścimy i jeśli zachodzi taka potrzeba przekrawamy , a następnie gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut , następnie odcedzamy
Krok 1 - Marynowane podgrzybki foto
2
W garnku gotujemy wodę z octem , cukrem, solą oraz cebulą pokrojoną w plastry.
Krok 2 - Marynowane podgrzybki foto
3
Grzybki wkładamy do słoików, dodajemy do każdego po liściu laurowym i zielu angielskim, zalewamy marynatą i zakręcamy, pasteryzujemy dla pewności 10 minut.
Krok 3 - Marynowane podgrzybki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.11.2013 17:57
wow jak ślicznie wyglądają grzybki :)
magduś83 24.09.2013 20:37
1/2 szkl octu oczywiście a nie 12 szkl
6zer
6zer 20.09.2013 13:58
przepis przydatny, nigdy nie robiłam ale spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak