Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata z piwem do mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
miód płynny 1 łyżeczka
Party Dip Barbecue Prymat cały
sos sojowy 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
oliwa 2 łyżki
skórka z pomarańczy lub limonki 2 łyżki
piwo ciemne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata z piwem do mięs

Wszystko po kolei do siebie dodajemy i dopiero mieszamy. Lekko spróbojmy czy nie jest np. mało słone bądź nie jest pikantne. Smarujemy wybrane mięso nacieramy i wkładamy na 12 godzin do lodówki by smaki się zamknęły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.06.2015 17:58
Robiłam troszkę podobną
Motorek 04.06.2015 08:31
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak