Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do wędzenia piersi kaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 20 g
saletra 10 g
cukier 30 g
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Goździki całe Prymat 4 szt
skórka pomarańczowa z 1/4 pomarańczy
kminek Prymat 10 g
kolendra Prymat do smaku
biały ocet winny 40 g
Owoc jałowca cały Prymat
ząbek czosnku
Pieprz biały mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 2 l

Porada

Można również zamarynować inne części kaczki, które możemy uwędzić.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wędzenia piersi kaczej

Włożyć do garnka wszystkie składniki i zalać je wodą, zagotować i wystudzić. Zalać piersi kaczki i wstawić do lodówki na minimum 3 dni. Raz dziennie przewrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak