Przepis i sposób przygotowania na: Marokański bakłażan
Miętę drobno siekamy, cytrynę kroimy w ósemki.
Upieczonego bakłażana posypujemy posiekaną miętą i skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
bakłażan | 1 szt |
sól | 1 łyżeczka |
kumin | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 4 łyżki |
woda | 4 łyżki |
cytryna | 1 szt |
mięta świeża siekana | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: