Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwiowa babka z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
marchew 2 szklanki
olej 1 szklanka
kakao 3 łyżki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 szklanka

polewa

masło lub margaryna 2 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier 2 łyżki
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwiowa babka z orzechami

Utrzeć jajka z cukrem aż powstanie puszysta masa. Dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Kiedy składniki będą dobrze połączone dodać startą marchewkę i olej. Na koniec dodać pokrojone orzechy włoskie. Ciasto przełożyć do formy z kominem. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut.
Składniki polewy zagotować i lekko ostudzić. Ostudzone ciasto polać przygotowana polewą, udekorować połówkami orzechów
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 20.08.2016 22:15
Brzmi pysznie :)
Ela15 24.06.2016 20:08
na pewno pysznie smakuje
matesko 04.05.2016 13:18
ciekawy przepis, bo przecież to nie musi być babka wielkanocna
Ewa Wojtaszko 04.05.2016 13:01
do herbatki wręcz idealna :)
Marta1986 03.05.2016 20:57
pyszne ciasto
Mama niejadka 03.05.2016 20:06
Super ciasto
tobi1989 03.05.2016 19:44
Super ciasto :)
Małgorzata92 03.05.2016 19:10
Super przepis :)
Renata9 03.05.2016 17:40
Pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak