Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1/2 kg
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
kukurydza konserwowa 2/3 szkl
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Marchewka z kukurydzą to bardzo smaczny dodatek do dania z mięsem lub sadzonych jajek i ziemniaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać, pokroić w pół krążki. Wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, wsypać odrobinę soli i ugotować.
Krok 1 - Marchewka z kukurydzą  foto
2
Masło włożyć na rozgrzaną patelnię, rozpuścić.
Krok 2 - Marchewka z kukurydzą  foto
3
Wymieszać z mąką, lekko podsmażyć.
Krok 3 - Marchewka z kukurydzą  foto
4
Wsypać ugotowaną marchewkę.
Krok 4 - Marchewka z kukurydzą  foto
5
Kukurydzę osączyć z zalewy, połączyć z marchewką i zasmażką.
Krok 5 - Marchewka z kukurydzą  foto
6
Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, podawać na ciepło.
Krok 6 - Marchewka z kukurydzą  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.01.2015 17:48
bardzo dobre
misia53 08.01.2015 17:48
Często robiłam marchewkę z groszkiem , natomiast z kukurydzą dopiero spróbuję
paula99926 08.01.2015 11:07
warto spróbować
pestka 08.01.2015 09:58
to bardzo ciekawy dodatek obiadowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak