Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w syropie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
woda 1 litr
cukier 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w syropie

Maliny przebieramy, płuczemy.
Gotujemy wodę z cukrem (można dodać więcej cukru).
Maliny nakładamy do słoików (wyparzonych) do 3/4 wysokości i zalewamy gorącą wodą z cukrem.
Słoiczki wstawiamy do wyłożonego ściereczką lub papierem garnka, zalewamy wodą do 3/4 wysokości i gotujemy 20-30 minut na małym ogniu.
Idealny sok na zimne jesienne i zimowe dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babeczka007 03.10.2013 12:04
piękne malinki
Aida 03.10.2013 11:17
dziękuję :) i tak też smakują :)
Pietruszka 03.10.2013 11:15
ładnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak