Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy sernik

4.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Idealne ciasto w sezonie na maliny! Delikatne i pyszne.

Składniki:

Spód:

masło 82% 120 gramów
herbatniki 200 gramów

Masa serowo-malinowa :

biały ser mielony 650 gramów
cukier puder 100 gramów
Żelatyna wieprzowa Prymat 20 gramów
woda zimna 5 łyżek
śmietanka 150 gramów
maliny świeże 200 gramów

Mus z malin :

maliny świeże 250 gramów
cukier brązowy 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 gramów
wrzątek 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sernik

Przygotowanie :

1
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i schować do lodówki.
Krok 1 - Malinowy sernik foto
2
Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ubitą śmietanką.
Krok 2 - Malinowy sernik foto
3
Na końcu dodać umyte i osuszone owoce, wymieszać.
Krok 3 - Malinowy sernik foto
4
Gotową masę serowo-malinową przełożyć na schłodzony spód.
Krok 4 - Malinowy sernik foto
5
Maliny podgrzać z brązowym cukrem, żelatynę rozpuścić w e wrzątku, przelać do malin, wymieszać i ostudzić. Przelać na serową masę. Ciasto na noc schować do lodówki.
Krok 5 - Malinowy sernik foto
6
A potem już tylko się delektować ;)
Krok 6 - Malinowy sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak