Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makron chiński z cieciorką i białą kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński 1 opakowanie
cieciorka 1/2 puszki
kukurydza 4 łyżki
bulion warzywny
ketchup 3 łyżki
kiełbasa biała 1 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżeczka
parmezan starty 2 łyżki
włoszczyzna suszona 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makron chiński z cieciorką i białą kiełbasą

Na patelni wybierajmy głęboką z pokrywka podsmażamy a oleju posiekaną cebulę następnie dodajemy pokrojoną białą kiełbasę -smażymy. Wsypujemy kilka łyżeczek suszonych warzyw mieszamy. Dodajemy suchy makaron , zalewamy 1,5 szklanki bulionu warzywnego.Nakrywamy i dusimy aż makaron wchłonie bulion . Miedzy czasie dodajemy na patelnie cieciorkę i kukurydzę. Pod koniec dodajemy ketchup i dokładnie wszystko mieszamy. Pod koniec dodać parmezan i dokładnie wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 22.01.2013 23:32
kiełbasa super.
Laila2786 22.01.2013 12:16
aż ślinka cieknie
Miki 22.01.2013 12:10
dobre
Simeo 22.01.2013 11:41
smacznie
iwa643 22.01.2013 10:46
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak