Przepis i sposób przygotowania na: Makowo orzechowy torcik
Kroki postępowania
Poncz:
Wodę przegotowaną studzę, dodaję spirytus, sok z cytryny
mąka tortowa | 135 g |
mak | 160 g mielony |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jaja | 6 sztuk |
orzechy laskowe mielone | 350 g |
masło | 400 g |
cukier puder | 300 g |
mleko 3,2% | 350 ml |
woda | 200 ml |
cytryna | 1/2 sztuki |
spirytus | 3 łyżki |
powidła śliwkowe | 1/2 szklanki |
czekolada gorzka | 1/2 tabliczki |
kakao do posypania | 1 łyżka |
orzechy włoskie | 5 łyżek |
dekoracja ażurowa | 1 do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: