Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 500 g
bułka 8 szt
mleko 4 l
rodzynki 250 g
orzechy posiekane 100 g
skórka pomarańczowa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Makówki

Mak zalej mlekiem wsyp orzech i rodzynki i skórkę pomarańczową dodaj olejek migdałowy i cukier wanilinowy oraz miodu zagotuj w między czasie pokrój bułki w większe plastry i wyłóż je do naczynia i zalej gotowym makiem z bakaliami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak