Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chałka 1 sztuka
mak w puszce 1 sztuka
mleko 3 szklanki
migdały 15 dkg
rodzynki 15 dkg
orzechy włoskie 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makówki

Chałkę kroimy w kromki, 1/3 kromek układamy w misce, przykrywamy 1/3 maku i zalewamy 1 szklanką mleka. Orzechy i migdały siekamy, rodzynki parzymy. Bakalie łączymy razem i mieszamy. Mak przykrywamy 1/3 bakalii. Potem robimy następne warstwę, aż do wyczerpania składników. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby chałka dokładnie namokła. Po około 2 godzinach wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 26.12.2013 17:31
nigdy nie próbowałam
Alex_M 27.11.2013 16:17
nigdy nie jadłam :)
caralajna 07.06.2013 08:19
pycha, smaczne i nieskomplikowane
ankaryba 09.04.2013 09:05
bardzo fajne :-)
mirosława4 11.02.2013 16:27
ciekawie brzmi
IlonaAlbertos 08.02.2013 23:00
Pysznie i na słodko.
monisia1977 31.01.2013 06:46
dobre
Krystyna32 31.01.2013 06:45
super
Fiffi 30.01.2013 22:52
miałam okazję jeść, ale powie szczerze, że wolę kutię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak