Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem i kaparami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Prosty w przygotowaniu makaron zachwyca nie tylko smakiem ale i prostotą.

Składniki:

makaron muszelki 300 gramów
tuńczyk kawałki w oleju 415 gramów
pomidorki koktajlowe 250 gramów
oregano świeże 1 garść
kapary Smak z zalewą 1 słoik

Porada

W przepisie użyliśmy filetów białego tuńczyka w oleju.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem i kaparami

Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Na kilku łyżkach oleju z tuńczyka podsmażałem osączone z zalewy kapary, do momentu w którym zaczęły pękać. Wyłowiłem, odłożyłem do miseczki.
Na tym samym oleju podsmażyłem pomidorki pokrojone na pół lub ćwiartki razem z listkami oregano.
Do całości dodałem makaron, rozdrobnionego tuńczyka razem z pozostałym olejem, chwilę podgrzewałem. Podałem od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak