Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
szynka 200 g
papryka 1 szt
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i papryką

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu.

Cebulę, szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a czosnek ścieramy na tarce.

W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, aż się lekko zarumieni. Następnie dodajemy szynkę, paprykę i czosnek. Smażymy około 15 min, aż papryka zmięknie.

Odcedzony makaron przekładamy na patelnię i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.04.2013 15:20
proste i smaczne jedzenie
Sisterskitchen 13.04.2013 12:53
fajny przepis, smacznie wygląda
beniaminek 13.04.2013 11:55
fajne danie
bogusia19 13.04.2013 10:45
trzeba wypróbować
dodi 13.04.2013 10:30
na pewno przepyszne
Bernadeta1 13.04.2013 00:46
szybki i smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak