Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem bolońskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 op
sos boloński 1 szt
ser żółty 20 dag
mięso mielone 20 dag
cebula biała 1 szt
olej do smażenia
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem bolońskim

Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Mięso mielone podsmażyć na gorącym oleju z pokrojoną w kosteczkę cebulką, dodać przyprawy. Wszystko wymieszać. Po chwili dodać sos boloński (dałam gotowy ze słoika) , poddusić, mieszając od czasu do czasu. Ewentualnie doprawić do smaku.
Na talerzu rozłożyć makaron polać go sosem bolońskim oraz posypać starty żółtym serem.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.05.2017 17:51
Bardzo fajny przepis
Motorek 14.09.2014 10:58
smaczne danie
margaret 30.08.2014 11:03
lubię takie dania
Gracer 27.08.2014 17:53
apetyczne danie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak