Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z roszponką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1/2 paczki
sałata roszpunka 100 g
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 5 plastry
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z roszponką

Gotujemy makaron. Gdy będzie już gotowy przekładamy do głębokiego garnka. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojony w średniej wielkości kostkę boczek i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula będzie zarumieniona całość dodajemy do makaronu. Do reszty dodajemy twaróg krusząc go na małe części. Na sam koniec wrzucamy roszponkę również poprzerywaną na mniejsze części. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Jemy samą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2013 07:23
też bardzo lubię:-) , fantastyczny pomysł:-)
gosia56 20.01.2013 16:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak