Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z koncentratem, śląską i cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 150g
makaron świderki 300g
cebula biała 1szt
ser żółty 80g
kiełbasa śląska 2szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z koncentratem, śląską i cebulką

Gotujemy makaron, cebulkę i kiełbasę kroimy w kostkę.
Na rozgrzana patelnie wrzucamy cebulke i podsmazamy, az sie zeszkli.
Do zeszklonej cebulki dorzucamy kielbase razem wszystko mieszajac.
Gdy kielbasa bedzie podsmazona zdejmujemy patelnie z ognia, nastepnie dodajac koncentrat, wszystko mieszamy, patelnie odklaadamy na zrodlo ognia. wszystko mieszamy az ebulka nabierze koloru pomaranczowego.
Do smaku mozemy na koniec dodac żółty ser, podawac na makaronie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak