Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z cukinią i groszkiem
Groszek wsypać na lekko osoloną wodę z dodatkiem Kucharka i ugotować al dente - odcedzić i zahartować zimną wodą z lodem.
Zieleninę posiekać jak najdrobniej.
Cukinię umyć i pokroić w paseczki - dodać do podsmażonej cebuli, dołożyć klarowane masło, doprawić Kucharkiem, pieprzem i płynną przyprawą do zup - dusić kilka minut, aż cukinia zmięknie.
Dodać do jarzyn wyciśnięty czosnek oraz posiekaną zieleninę - chwilę razem podsmażyć.
Bułkę tartą zrumienić z dodatkiem oleju, aż będzie chrupiąca - zdjąć z ognia.
W międzyczasie ugotować makaron al dente, odcedzić i natychmiast wymieszać z uduszonymi warzywami.
Posypać zrumienioną bułką tartą.