Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brukselkę i tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
brukselka 6 szt
olej
Kucharek przyprawa uniwersalna
natka pietruszki
Makaron razowy 1/2 gniazda

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brukselkę i tuńczykiem

Makaron razowy gniazda gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy makaron na sicie . Brukselkę oczyszczamy z brzydkich liści ,płuczemy . Gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gotujemy na pół twardo. Wyciągamy kapustki i obieramy je z liści. Na patelnie na olej dajemy posiekana cebulkę ,chwilę smażymy solimy .Dodajemy listki kapustki podsmażamy . Na makaron dajemy podsmażona brukselkę . Dodajemy tuńczyka .Podajemy posypane natka pietruszki. doprawiamy pieprzem do smaku .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 25.11.2012 11:48
super danie
Joanna83 24.11.2012 23:27
Jak tu ładnie,zielono...
Aleksandra15 24.11.2012 17:20
Chętnie bym wypróbowała, ale musiałabym wymienić brukselkę na coś innego bo za nią nie przepadam ;-)
cukiereczek 24.11.2012 16:36
pyszne
Piotr-21 24.11.2012 16:09
pyszny
iwa643 24.11.2012 15:40
Polecam na lekki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak