Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z surimi na postumencie z warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pieczarki 7 sztuk
seler naciowy 2 łodygi
surimi 200 gram
makaron ryżowy 150 gram
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z surimi na postumencie z warzyw

Marchewkę, seler i cukinie kroimy w paski o grubości około 2-3 mm i długości około 4- 5cm. Pieczarki – w grubszą kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucamy w pierwszej kolejności seler i marchewkę. Na początku smażymy na dużym ogniu około 4 minut. Następnie zmieniamy ogień na mały i dalej smażymy. Jak warzywa już lekko zmiękną dodajemy pieczarki i cukinię. Smażymy aż do momentu w którym zmiękną wszystkie warzywa. Na końcu dodajemy sos sojowy i słodką paprykę. Całość mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minut.

Paluszki krabowe (surimi) kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na około 3 minuty. Wylewamy wodę i dodajemy sos sojowy (około 1-2 łyżek). Mieszamy makaron z paluszkami.
Na talerz kładziemy warzywa robiąc z nich postument. Na warzywa kładziemy makaron z paluszkami krabowymi.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.05.2013 10:44
fajny pomysł, świetnie wygląda
Monika58 13.03.2013 16:16
musi być smaczne :)
Monika-twin 05.03.2013 09:09
lubie surimi, fajna sprawa!
Karolcia12 05.03.2013 08:52
takiego dania jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak