Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3-4 plastry
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szkalnki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce

Kroki postępowania

1
Schab doprawiamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy, wkładamy schab i zostawiamy na 10 minut.
Krok 1 - Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  foto
2
Do miseczki przesypujemy mąkę, bułkę tartą, paprykę i majeranek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku - mieszamy.
Krok 2 - Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  foto
3
W uzyskanej panierce obtaczamy schab. Smażmy schab na rozgrzanym tłuszczy po kilka minut z dwóch stron do całkowitego zarumienienia mięsa.
Krok 3 - Majerankowy schabowy w chrupkiej panierce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 21.02.2015 09:19
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak