Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod szpinakiem i mozzarellą
Odstawić pod przykryciem do lodówki na przynajmniej 60 minut.
Rozmrożony szpinak podsmażać na rozgrzanym maśle. Do szpinaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażać do odparowania wody.
Dodać mleko jeszcze trochę podsmażać(około 3-4 minuty) doprawić solą, pieprzem do smaku.
Wysmarować naczynie żaroodporne masłem.
Łososia osuszyć z marynaty, ułożyć w naczyniu rybę. Zapiekać łososia 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Po 10 minutach na każdym kawałku łososia położyć po dwie łyżki szpinaku i przykryć plastrem mozzarelli .
Zapiekać jeszcze około 10 minut podnosząc temperaturę do 180 stopni.
Dekorujemy czarnym kawiorem, plasterkiem cytryny, zielona pietruszką.
Podajemy z mieszanką sałat.