Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z białym pieprzem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1/2 kg
natka pietruszki 3 łyżeczki
masło 20 g
sól 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z białym pieprzem

Kroki postępowania

1
Łososia kładziemy na folii aluminiowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą, białym pieprzem i suszoną natką pietruszki. Zimne masło kroimy na plasterki i układamy na rybie
Krok 1 - Łosoś pieczony z białym pieprzem foto
2
Folię kładziemy na blaszce, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut.
Krok 2 - Łosoś pieczony z białym pieprzem foto
3
Łosoś pieczony z białym pieprzem
Krok 3 - Łosoś pieczony z białym pieprzem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 22.04.2013 17:53
moja ulubiona rybka!
idealme 22.04.2013 13:18
uwielbiam :)
muffina 22.04.2013 11:48
wygląda niesamowicie. Mam pytanie czy biały pieprz nie nadaje daniom kwaśnego posmaki. Wydaje mi się, że jak go dodaje to dania są kwaśne i nie wiem czy to jest przyczyna tego pieprzu czy czegoś innego.
Anna133 22.04.2013 11:22
najlepsza ryba , delikatna pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak