Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka marynowana w sosie sojowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łopatka marynowana w sosie sojowym - bajka. Polecam smak niesamowity.

Składniki:

Marynata:

sos sojowy 50 gramów
ocet ryżowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
łopatka wieprzowa 400 gramów

Porada

Jeśli mięso marynujemy w misce to przewracamy je na drugą stronę po paru godzinach. Takie mięsko użyłam do Ramenu, ale świetnie też smakuje na zimno jako dodatek do chleba. PYCHA Czas pieczenia oczywiście musi być pod kontrolą bo piekarnik piekarnikowi nie równy. Mięso ma być miękkie.

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka marynowana w sosie sojowym

Mięso myjemy i osuszamy.

Czosnek obrać i pokroić w plastry.

Resztę składników mieszamy razem i wlewamy do miski lub worka.

Mięso obtaczamy marynatą z każdej strony i odkładamy do lodówki najlepiej na noc.

Po tym czasie mięso przekładamy razem z płynem do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 01.03.2019 09:15
Smakowite mięsko.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak