Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z czerwonych porzeczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1,5 szkl.
śmietana 30% 250 ml
cukier kryształ 1/3 szkl.
mleko skondensowane niesłodzone 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z czerwonych porzeczek

Kroki postępowania

1
Porzeczki umyć, odsączyć, obrać z szypułek i zamrozić.
Krok 1 - Lody z czerwonych porzeczek foto
2
Zamrożone owoce przesyłać do blendera i zalać scłodzoną śmietanką.
Krok 2 - Lody z czerwonych porzeczek foto
3
Dosypać cukier i zmiksować.
Krok 3 - Lody z czerwonych porzeczek foto
4
W trakcie miksowania wlewać strumieniem mleko skondensowane.
Krok 4 - Lody z czerwonych porzeczek foto
5
Miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5 - Lody z czerwonych porzeczek foto
6
Gotową masę lodową przelać do pudełka że szczelną pokrywką, zamknąć i włożyć do zamrażarki. W trakcie mrożenia przemieszać co 30-60 minut.
Krok 6 - Lody z czerwonych porzeczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak