Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody na patyku sernikowo-borówkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier do smaku 6-7 łyżek
ricotta 500 g
kremówka 250 g
cukier waniliowy 1 łyżka
sok z cytryny
borówki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lody na patyku sernikowo-borówkowe

Borówki miksujemy z cukrem (można je przetrzeć przez sito, by usunąć pozostałości skórki), dodajemy ricottę oraz sok z cytryny i jeszcze chwilę miksujemy. Kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym. Masę borówkową łączymy ze śmietanką. Przekładamy do maszynki do lodów- program godzinny lub wkładamy do zamrażalnika i miksujemy co pół godziny - 5-6 razy. Całość można rozlać do dużego pojemnika i chłodzić jeszcze w zamrażalniku, można też przełożyć do specjalnych foremek na lody z patyczkami. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 26.09.2013 10:01
muszą być pyszne:)
Renataj 26.09.2013 08:32
Oj kusisz tymi lodami, kusisz i to bardzo.
monisia1977 26.09.2013 07:49
fajnie wygladaja
iwi 26.09.2013 06:17
Mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak