Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody migdałowo-ciasteczkowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
mleko skondensowane 200 ml
biszkopty okrągłe 5
płatki migdałowe 50 g

Porada

Pamiętajcie aby śmietanka była dobrze ubita. Wtedy lody będą puszyste i będą się dobrze nakładały.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody migdałowo-ciasteczkowe

Płatki migdałów zmielić w młynku na mączkę. Śmietanka i mleko powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubić na sztywno i cały czas ubijając wlewać mleko. Gdy się połączą dodać zmielone migdały i drobno pokruszone biszkopty. Masę wymieszać i przełożyć do zamykanego pojemnika. Mrozić kilka godzin. Przed podaniem wyjąć na ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 31.12.2016 10:35
Bardzo fajny pomysł.
Grazyna0211 13.06.2015 19:00
pyszne lody
inka2012 13.06.2015 17:31
apetycznie wyglądają :)
gosia56 13.06.2015 13:19
na pewno pyszne;)
kloruś 13.06.2015 12:04
chętnie bym skosztowała wygląda świetnie!
Maridka19 13.06.2015 09:40
Pyszne domowe lody .
zabcia117 12.06.2015 23:08
Pięknie wyglądają :)
Iwusia 12.06.2015 22:48
fantastyczne lody
Janina 12.06.2015 22:15
Smaczne lody;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak