Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody migdałowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 1/2 litra
mleko skondensowane 1/2 puszki
aromat migdałowy do smaku
jajko 4 szt.
cukier waniliowy 2 op.
zagęstnik do mleka Śnieżka 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Lody migdałowe

Śmietanę i mleko skondensowane schłodzić - wlać razem do sporego pojemnika i miksować, aż się połączą.
Jajka ubić na parze z dodatkiem cukru waniliowego, aż powstanie jasna i puszysta masa - ostudzić stale ucierając mikserem.
Do śmietany wsypać zagęstniki i dodać aromat migdałowy - ubijać, aż osiągnie zwartą konsystencję.
Połączyć masę śmietanowo-mleczną z ubitymi jajkami.
Masę przelać do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.01.2014 23:09
Są naprawdę wyjątkowe, a migdałowy aromat zawsze można zamienić na inny ;)
Monika63 16.08.2012 13:12
pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak