Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z piersi kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt.
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
ser żółty 10 dag
pieczarki 6 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
jajko 1 szt.
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z piersi kurczaka

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić dosyć cienko w kształt prostokąta; posolić, popieprzyć. Papryki umyć, pokroić na kwadraty o boku 1,5 cm, ser pokroić w ten sam sposób. Pieczarki sparzyć. Na patyczki do szaszłyków nabijać naprzemiennie: paprykę czerwoną, pieczarki, ser żółty, paprykę żółtą. Tak przygotowany "szaszłyk" zawijamy w rozbite mięso, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i na chwilę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Po wyjęciu przekroić łódeczkę wzdłuż szpadki, którą usuwamy.
Podawać na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak