Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lizakoladki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 op
czekolada 1/2 tabliczki
mleko 1 łyzka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Lizakoladki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko. Czekoladę dzielimy na kosteczki. Kostki czekolady układamy na cieście, w takiej odległości, aby móc zamknąć czekoladke w środku i połączyć boki.
Krok 1 - Lizakoladki foto
2
Wycinamy prostokaty ciasta. Zamykamy czekoladke w cieście, najlepiej za pomoca widelca. W każde ciasteczko wbijamy patyczek do loda.
Krok 2 - Lizakoladki foto
3
Rozkładamy na blaszce na papierze do pieczenia. Smarujemy po wierzchu mlekiem i pieczemy w temp 180 stopni ok 15 minut. Po wyjęciu posypujemy delikatnie cukrem pudrem.
Krok 3 - Lizakoladki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.08.2013 12:08
Dziś robie ponownie, naszła mnie ochota
Neetka90 05.04.2013 16:23
ciekawie zrobione.. super
CurlyHairGirl 04.11.2012 10:55
Świetny pomysł dla dzieci ;)
Konczi 31.08.2012 18:16
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak