Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z piekarnika
Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st
Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.
ryby | 2 leszcze po ok 1 kg |
marynata | |
tymianek | szczypta |
cząber | szczypta |
estragon | szczypta |
majeranek | szczypta |
sól | 1 łyżeczka |
oliwa | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1 szt |
DODATKOWO: | |
sok z pomarańczy | 1 szt |
Czosnek suszony Prymat | 0,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: