Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z kiełkami i grejpfrutem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grejpfrut 1 sztuka
kiełki brokuła 10 dag
sałata zielona kilka listów
oliwa
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat świeżo mielony
sól do smaku
rzodkiewki 4-5 sztuk

Porada

Aby była bardziej chrupiąca polecam dodatkowo posypać ją uprażonym słonecznikiem. Aby była bardziej syta możemy połączyć ją majonezem.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z kiełkami i grejpfrutem

Grejpfruta obieramy ze skórki. Następnie dzielimy na cząstki. Za pomocą małego nożyka dokładnie usuwany białe błonki.
Rzodkiewki kroimy w plasterki. Sałatkę kroimy na mniejsze części.
Tak przygotowane składniki przekładamy do miski. Dodajemy kiełki i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatkę porcjujemy do salaterek. Polewamy oliwą z oliwek i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 01:04
tylko taka robić.
gottrina 22.01.2015 21:04
lubie takie sałatki
Kamil 22.01.2015 20:31
Orzeźwiające :)
eliza135 22.01.2015 16:49
zjadłabym taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak