Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka botwinka na kurczaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
botwinka 1 pęczek
marchew 1 sztuka
pietruszka 1/2 sztuki
seler 1/10 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka botwinka na kurczaku

Udko umyć, zalać wodą, zagotować. Dodać kostkę rosołową, gotować pod przykryciem. Dodać starte warzywa i buraczki. Kiedy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz posiekane liście i łodygi botwinki. Gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Posypać koprem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.06.2015 11:33
na kurczaku to dla mnie nowość
Janina 04.06.2015 11:32
Moje ulubiona, często robię taką;)
Renata9 04.06.2015 10:48
Uwielbiam taką zupkę :-)
Konczi 04.06.2015 10:46
aj .. zjadłabym taką :) a w planach inna zupka dzisiaj ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak