Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina z kasztanami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany 20 gram
cukier 5 łyżek
śmietana 30% 400 gram
sok malinowy 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina z kasztanami

Kroki postępowania

1
Kasztany namoczyłam na noc w wodzie .Rano je oczyściłam .
Krok 1 - Legumina z kasztanami foto
2
Zmieliłam maszynką do mielenia mięsa na średnich oczkach .
Krok 2 - Legumina z kasztanami foto
3
Śmietanę 30% ubiłam z cukrem , dodałam zmielone kasztany wymieszałam razem .
Krok 3 - Legumina z kasztanami foto
4
Najlepiej wygląda podana w szklanych pucharkach można polać sokiem malinowym .
Krok 4 - Legumina z kasztanami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 05.02.2013 11:34
pyszne musi być - takiego deserku nie jadłam
SmakolykiJoanny 05.02.2013 11:19
Smaczne i trochę inne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak