Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leciutkie gryczane placuszki z żurawiną i miodem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 0,5 szkl
cukier 3 łyżeczki
mąka gryczana 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
miód do polania
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Leciutkie gryczane placuszki z żurawiną i miodem

Białka ubić na pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać, dodać obie mąki i żurawinę, delikatnie wymieszać. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Przed podaniem polać miodem i posypać żurawiną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 13.02.2013 10:25
Placki wyglądają bardzo smakowicie.
GOSIA18 05.02.2013 19:52
super pomysł
miroslawa 05.02.2013 17:21
pysznie wyglądają, muszę spróbować, zabieram do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak