Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z prawdziwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.

Składniki:

Składniki:

makaron łazanki 250 gramów
boczek surowy 250 gramów
cebula 1 sztuka
borowiki 250 gramów
bulion warzywny 100 mililitrów
młoda kapusta 0.5 główki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z prawdziwkami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Pokrojony boczek przysmażamy na suchej patelni, dodajemy grzyby, posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, lekko podlewamy bulionem.
Wrzucamy poszatkowaną kapustę, dusimy pod przykryciem przez kwadrans (aż kapusta zmięknie).
Makaron i pozostałe składniki mieszamy z posiekanym koperkiem.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak