Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łatwy biszkopt

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka krupczatka 1/2 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwy biszkopt

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po jednym żółtku, ciagle miksując. Cukier puder, mąki i proszek mieszamy i po troszku dodajemy do miszanej masy. Gotową przelewamy na blachę wyłożoną (tylko dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*C przez 30-35 minut (nie otwierając w tym czasie drzwiczek) aż się zarumieni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 10.02.2013 20:23
super
Pomocnik 10.02.2013 20:23
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak