Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne inaczej
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Paprykę, umyć i oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce.
Cebulę podsmażyć na oleju, gdy będzie miękka dodać marchew i paprykę.
Osobno podsmażyć mięso.
Mięso i warzywa połączyć i smażyć razem. Dodać fasolę z połową zalewy z puszki. Na końcu dodać przecier pomidorowy i przyprawić do smaku.
Przygotować prostokątne naczynie żaroodporne (moje miało wymiary ok. 24 x 15 cm). Nałożyć na dno sos bez mięsa i warzyw. Ułożyć jedną warstwę makaronu. Na makaron położyć warstwę sosu (już z mięsem), część startego sera. Następnie znowu makaron, sos i ser. Na wierzchu powinna znaleźć się warstwa sera.
Zapiekać w 170 stopniach przez 40 minut.