Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwitnący chleb po amerykańsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 1 szt
ser mozarella 300 g
szynka 100 g
oregano do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
masło 3 łyżki
parmezan starty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kwitnący chleb po amerykańsku

Bochenek chleba ponacinać głęboko nożem w dwóch kierunkach. Nacięcia powinny sięgać do dolnej skórki ale nie mogą jej przecinać. Ser mozarella pokroić w paski i powkładać gęsto między kawałki chleba. Szynkę pokroic w kostkę i równieć włozyć w chleb. Również kawałki masła powkładać w chleb. Posypać wszystko ziołami. Chleb zawinąć w folię aluminiową i umieścić w nagrzanym do 180st piekarniku. Piec ok 15min. Chleb rozwinąć z folii. Posypać parmezanem i piec jeszcze 15 min. Jedząc odrywać kawałki chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 16.07.2013 18:27
Poproszę dzis na kolację :)
dziewczyna_z_kodeksem 15.07.2013 21:37
bardzo pomysłowe
cukiereczek 15.07.2013 18:17
rewelacyjny przepis
caralajna 15.07.2013 18:12
fajny jest ten chleb, brak mi czasu lub okazji by zrobić
iwi 15.07.2013 17:47
Rewelacja bez dwóch zdań

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak