Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowo- pieczarkowe cannelloni
Pieczarki kroimy w plasterki i w oddzielnym naczyniu smażymy na oleju do miękkości.
Gotowe mięso i pieczarki łączymy ze sobą. Doprawiamy do smaku. Do nadzienia dokładamy startą na tarce marchew, pokrojoną natkę pietruszki oraz jajko. Dokładnie całość mieszamy.
Gotowym farszem napełniamy rurki.
Cannelloni układamy na wysmarowanej masłem blaszce lub w naczyniu żaroodpornym.
Zalewamy go spoiwem i wstawimy do piekarnika na około 30 minut (190°C). (Składniki zalewy miksujemy. Czosnek najlepiej przecisnąć przez praskę )
Około 10 minut przed końcem posypujemy startym serem.
Gotowe.
Makaron kupiłam już dawno. Pomysłów na nadzienie też było już kilka. W końcu jeden z nich doczekał się realizacji:). Danie nie tylko jest syte, ale smaczne i wbrew pozorom proste do wykonania.