Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat wędzona
Czosnek staropolski Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki, każdy natrzeć oliwą.
Krok 1 - Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
2
Oprószyć przyprawami.

Przyprawy dokładnie wklepać w mięso. Kurczaka odłożyć do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Krok 2 - Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
3
Po tym czasie mięso przełożyć do parowaru i gotować przez 35 minut.

Krok 3 - Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej foto
4
Podawać z ziemniaczkami również ugotowanymi w parowarze i surówką.
Krok 4 - Kurczak z parowaru w marynacie czosnkowo-paprykowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena 24.07.2016 10:56
Wspaniały obiad :)
Ela15 11.07.2016 20:30
prawdziwe pyszności
IKrakowianka 30.05.2016 22:26
mniam, ale pyszności!
bertpvd 30.05.2016 21:02
klasycznie i bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak