Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
sos sojowy 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Kapusta

kapusta biała 1/4 główki
marchewka 2 szt.
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
sos sojowy 3 łyżki
cukier 1 łyżka
sake 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z kapustą

1 ząbek czosnku obrać, zgnieść i podsmażyć lekko na patelni. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić go solą i pieprzem i włożyć do patelni i podsmażyć, aż mięso się zetnie, wtedy dodać sos sojowy i smażyć aż mięso będzie miękkie. Gotowe wyjąć z patelni na półmisek.
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę, czosnek zgnieść. Na patelnie, gdzie smażone było mięso, dodać sos sojowy, sake, cukier i wszystko dokładnie wymieszać, następnie dodać warzywa, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodać wcześniej usmażone mięso i wszystko razem wymieszać.
Można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.01.2016 16:55
smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak