Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce majonezowo-keczupowo-musztardowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
majonez 3 łyżki
keczup 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżki
mleko 10 łyżek
mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 szt
Przyprawa do mięs Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce majonezowo-keczupowo-musztardowej

Filet z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry (tak jak na schabowe), można delikatne rozbić. Przyprawiamy przyprawą do mięs i ostrą czerwoną papryką. Miksujemy wszystkie składniki na ciasto. Do ciasta dodajemy plastry kurczaka i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Rozgrzewamy olej na patelni. Wyjmujemy z ciasta plastry kurczaka. Staramy się aby na mięsie zostało jak najwięcej ciasta. Smażymy do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.08.2014 07:05
fajny przepis
kuklik 07.08.2014 19:41
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak