Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w miodzie i musztardzie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
ketchup pikantny 3 łyżki
musztarda 3 łyżki
miód 3 łyżki
chilli
ząbek czosnku 3 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w miodzie i musztardzie

Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso w rękawie umieścić w blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny. Następnie przeciąć worek i pozostawić mięso w piekarniku jeszcze na kilka minut żeby się zapiekło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 17.09.2015 21:18
Pyszny kurczak
Wafelek2601 17.09.2015 17:09
Bardzo apetyczny
Mniam 17.09.2015 15:52
Mięso w takiej marynacie jest przepyszne.
Ania321 17.09.2015 15:46
wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak